"Lisaks RMK reformile on koostamisel metsaseaduse põhimõttelised muudatused, kuhu on peidetud võimalused riigimets kitsastes grupihuvides laiali jagada ja maha müüa," ütles Rahvaliidu fraktsiooni esimees Karel Rüütli.

Rüütli hinnangul ei ole metskondade likvideerimine ainus kulutuste vähendamise võimalus. "Kokku ei tohi hoida metsas töötavate inimeste arvelt, vaid vähendada tuleks peakontoris ja regioonides töötavate inimeste arvu," tõdes Rüütli. "Sama on leidnud ka tunnustatud metsanduse spetsialistid, kes peavad nii RMK reformi kui ka metsaseaduse muutmist läbimõtlematuks ja vastutustundetuks," märkis Rüütli.

Uus kavandatav metsaseadus seab ohtu riigimetsa olemasolu, hoiu- ja kaitsemetsad ning metsanduse arengukava kui rahvusliku kokkuleppe vajaduse.

Riigimetsa Majandamise Keskus on alustanud ulatuslikku metskondade likvideerimist. 63 metskonnast on kavas alles jätta vaid 17, 550-st kõrgharitud metsandusspetsialistist jääks tööle vaid 250. Väidetavalt on kavas lahutada metsa kasvatamine, majandamine ja müük.

See aga lõhub riigimetsanduse järjekestvuse, kaotab peremehe ning võib kaasa tuua röövelliku metsaraie. Hääbumisele määratakse 50 elujõulist metsaküla ja -asulat üle Eesti, teatas Rahvaliidu pressiesindaja Delfile.