„Läbirääkimiste töörühma moodustamise tingis asjaolu, et Saaremaa Rahvaliidu maakonnaühendus on avaldanud valmidust arutada Keskerakonnaga liitumise tingimusi,“ ütles Laanet Keskerakonna pressiesindaja teatel.

Keskerakonna juhatus pöördus oktoobris Eestimaa Rahvaliidu poole ettepanekuga alustada ametlikke kõnelusi Rahvaliidu liitumiseks Keskerakonnaga.

„Eesti Keskerakonnal ja Eestimaa Rahvaliidul on sotsiaalselt mõtlevate erakondadena olnud pikaaegne koostöökogemus, seda nii kunagisest ühisest valitsusliidust kui ka praegu Riigikogust. Eesti Keskerakonna ja Eestimaa Rahvaliidu seisukohtade lähedus on aidanud meil ühiselt seista selle eest, et Eesti riigi vara ei müüdaks odavmüügil maha.,“ seisis pöördumises. „Ja kuigi Keskerakond on Tallinnas tugeval positsioonil, mõistame me hästi, et Eesti riik peab arenema võimalikult ühtlaselt ja riigi teenused peavad olema heal tasemel kättesaadavad kogu riigis. Seepärast kutsume üles Eestimaa Rahvaliidu liikmeid liituma Keskerakonnaga, andmaks sotsiaalselt hoolivale, ühiskonna nõrgemate liikmetega arvestavale sõnumile tugevam kaal.“

Peasekretär: konsultatsioonide toimumise otsustab Rahvaliidu volikogu

Rahvaliidu peasekretäri Tarvo Sarmeti sõnul otsustab konsultatsioonide pidamise teiste erakondadega 9. novembril toimuv Rahvaliidu volikogu ning enne seda läbirääkimisi teiste erakondadega võimaliku koostöö või ühinemise üle ei alustata.

“Kui volikogu teeb otsuse, et konsultatsioone teiste erakondadega alustatakse, siis moodustatakse ka vastav töörühm. Töörühma koosseisu määrab volikogu. Enne volikogu läbirääkimisi teiste erakondadega ei peeta. Rahvaliidu maakonna- ja linnaühendused ise konsultatsioone teiste erakondadega kohapeal ei pea,” selgitas Sarmet.