"Need kulutused polnud erakonnaga kooskõlas," tõdes Rahvaliidu peasekretär Lauri Vitsut, kes avastas tehingud erakonna pangakonto rutuiinse kontrolli käigus, kirjutab Eesti Päevaleht. "Ei saa öelda, et keegi oleks raha kantinud, küsimus on selles, kas teatud kulutused on praegu otstarbekad või ei ole, ja juhatus tahabki seda teada," ütles Vitsut.

Kui Aare ei suuda adekvaatseid põhjendusi esitada, siis pole Vitsuti sõnul muud võimalust, kui erakonna esimees välja vahetada.

Mõned Rahvaliidu liikmed viitavad, et Juhan Aare on krooniline võlglane, ning nii kahtlustatakse juba sedagi, et Aare on Rahvaliidu rahaga lappinud oma isiklikke või firma vanu võlgu.

Kogu eilse päeva oli Juhan Aare telefon välja lülitatud, ning seetõttu ei õnnestunud toimuva kohta tema kommentaari saada.
 
Ajakirjandus on varem kirjutanud, et Juhan Aare juhitav firma Eesti Kultuurfilm pole maksnud tõlketöid teinud Leena Blumile. Eesti Päevalehe andmetel on Aare võlgu ligi poole miljoni kroonini küündiva summa ka Igor Gräzinile. Gräzin keeldus seda teemat kommenteerimast, viidates, et tegemist on eratehinguga.