Rahvaliidu pressiesindaja Andres Raid ütles BNS-ile, et Rahvaliidu Harju maakonnaühenduse esimehe Uno Silbergi heitis juhatus välja erakonna liikmete maine kahjustamise, oma erakonnakaaslaste avaliku laimamise ja muu erakonda kahjustava tegevuse eest. Tänavu 20. septembril tagandas Rahvaliidu volikogu Silbergi volikogu esimehe kohalt.

Erakonna naisteühenduse Epp endisele esinaisele Piret Aavikule heitis juhatus ette finantsdistsipliini rikkumist, partei maine kahjustamist ja mitmeid teisi tegevusi, mis ei olnud kooskõlas ei erakonna põhikirja kui ka hea tavaga. "Aavik on sooritanud mitmeid finantsoperatsioone erakonna rahadega, kuigi tal polnud selleks ei pädevust ega ka sanktsiooni. See puudutab ka mitmeid tema sõnavõtte. Samuti jättis tugevalt soovida Aaviku ümberkäimine erakonna varaga," lausus Raid.

Rahvaliidu Hiiumaa maakonnaühenduse esimees Helgi Mänd sai noomituse selle eest, et ta on jätnud mitmed erakonna tööd puudutavad korraldused ja otsesed ülesanded täitmata ning esinenud mitmete sõnavõttudega, mis heidavad erakonnale halba varju.

Raidi sõnul on Rahvaliidu juhatus otsuste juriidilises vettpidavuses kindel. "Ettevalmistused otsuste tegemiseks oliud juriidilises mõttes väga pädevad. Mingil juhul ei ole tegemist mingite uisapäisa tehtud otsustega," lausus Raid.

Rahvaliit valib erakonnale uued juhid laupäeval Tartus toimuval kongressil, kus esimeheks pürgivad enim soositud kandidaatidena Juhan Aare ja Andrus Blok.

Lisaks on Rahvaliidu maakonnaühendused esimehe kohale pakkunud Viljar Jaamut ja Riina Kulli, kes on esitatud ka aseesimehe kandidaatideks. Aseesimehe kohale on üles seatud veel Mai Treial, Lauri Vitsut, Arno Sild, Piret Aavik, Robert Närska, Vambola Sipelgas, Priit Kõrve, Andrus Blok ja Aivar Aleksejev.