"See istungjärk lõpeb ära neljapäeval. See on loomulik lõpp istungjärgule ja ka fraktsioonile. Vormistamise küsimus," ütles Delfile äsja sotsidega ühinemisest teatanud Jaanus Marrandi.

Rahvaliitlased Jaanus Marrandi, Karel Rüütli, Rein Randver ja Jaan Õunapuu tegid täna poliitilise avalduse, milles teatavad oma ühinemisest sotsiaaldemokraatidega.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsioon kasvab kolme liikme võrra, küll vaid sisuliselt, mitte formaalselt, ütles Delfile sotside fraktsiooni esimees Eiki Nestor.

"See tähendab seda, et nad hakkavad meiega koos tööle, aga valimisseadus ja riigikogu kodukorra seadus ametlikult neil ei luba meie fraktsiooni astuda. Fraktsiooni saavad moodustada ainult need inimesed, kes kandideerisid ühes nimekirjas," ütles Nestor. Reaalsuses jäävad Jaanus Marrandi, Karel Rüütli ja Jaan Õunapuu fraktsioonituks.

Nestor ütles, et fraktsioon saab uute erakonna liikmete näol oma sõnale kindlasti kaalu juurde. "Ikkagi kaks endist ministrit täiendavad meie fraktsiooni. Tublid selgelt mõtlevad mehed, ideid juba on."