Silberg kinnitas BNS-ile, et on valmis juuli algul toimuval erakorralisel kongressil esimeheks kandideerima. "Et demokraatiat arendada, peab olema mitmeid kandidaate," lausus ta, pidades tõenäoliseks, et kandidaate lisandub sellele kohale veel.

Varem on maakonnaühendused pakkunud esimeheks Juhan Aaret, aseesimeesteks aga erakonna õigustoimkonna juhti Lauri Vitsutit, Lääne-Viru maakonnaühenduse esimeest Andrus Bloki, Jõgeva maakonnaühendust juhtivat Riina Kulli ja ettevõtjat Viljar Jaamut.

Erakonna uute juhtide kandidaate hakkavad järgmisel ja ülejärgmisel nädalal arutama Rahvaliidu maakonna- ja linnaühendused, kes võivad esimehe ja aseesimehe kohale esitada ka uusi inimesi. Samuti saab kandidaate üles seada 3. juulil Nõo spordikeskuses toimuval erakorralisel kongressil.

Rahvaliidu esimehe kohusetäitja Arvo Sirendi sõnul valitakse kongressil lisaks esimehele ja aseesimeestele ka mõned liikmed volikokku ja teistesse organitesse, kust osa inimesi on Sotsiaaldemokraatliku Erakonnaga (SDE) ühinemise luhtumise järel lahkunud.

Pärast 23. mail peetud kongressi, kus lükati tagasi ettepanek SDE-ga ühineda, on Rahvaliidust välja astunud üle 240 liikme. Nende seas on Rahvaliidust lahkunud ka erakonna eelmine esimees Karel Rüütli ning aseesimehed Ene Tomberg, Kajar Lember ja Anto Liivat, kellest kõigist on praeguseks saanud sotsiaaldemokraadid.