Euroopa Ülemkogu eilsel kohtumisel arutati Euroopa Liidu eelarvekava aastateks 2014-2020.

Peaminister Andrus Ansipi sõnul tuleb eraldada piisavalt vahendeid Euroopa Liidu ühtekuuluvuspoliitikasse, sest see aitab tõsta heaolu taset vähemarenenud piirkondades ning taastuda majanduslangusest.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond pooldab suveräänsete Euroopa riikide tihedat majanduslikku ja poliitilist koostööd, kuid erakonna hinnangul on maksu- ja eelarveotsuste loovutamine lepitamatus vastuolus suveräänsuse põhimõttega.

"Leiame, et Eesti põhiseadus, liitumisreferendumi sõnastus ning senine üldine poliitiline konsensus sätestab Eesti püsimise suveräänse riigina riikide liidus. See nõuab Eesti valitsuse poolse veto panemist Euroopa Liidu muutumisele Euroopa Ühendriikideks. Sisuliselt peab Eesti kasutama vetot fiskaaluniooni ja pangandusliidu plaanile," teatas EKRE juhatus oma tänases avalduses.

Rahvaerakond pöördub juhatuse avalduses kõigi Eesti erakondade poole, et nad väljendaksid oma seisukohta muutuste kohta Euroopa Liidus.

"Igasugune edasine Euroopa Liidu olemuse muutumine ning Eesti osalemine taolises ühendriigis nõuab aga uut rahvahääletust. Meie liitumislepingus puudub vähimgi kohustus maksta võõraste riikide võlgu, Euroopa Liidu enda seadused keelavad taolise tegevuse aga üheselt," lisas EKRE juhatus oma avalduses.

Eesti toetab Ansipi kinnitusel seda, et struktuurivahendite kasutamine oleks edaspidi seotud Euroopa Komisjoni poolt igale liikmesriigile antavate majanduspoliitiliste soovitustega.