Täpsemalt ei soovinud kaitsejõudude peastaabi avalike suhete osakonna ülem leitnant Peeter Tali praeguseks üle kuu kestnud teenistusliku juurdluse käiku kommenteerida. “Uurimine käib,” ütles ta Postimehele.

Kaitseväe juhatajalt kontradmiral Tarmo Kõutsilt on seni karistuse kätte saanud ligi 30 ööl vastu 24. juulit Paldiskis vägivallatsenud rahusõdurit.

Kuuele sõdurile ja allohvitserile tähendas Kõutsi 10. augusti kuupäevaga käskkiri sõjaväelise karjääri lõppu. 12 rahusõdurit said teenistuslehele valju noomituse ning üheksa kapralit ja allohvitseri teenivad sellest päevast alates kraadi võrra madalamas auastmes. Noomituse pälvisid ka rahuoperatsioonide keskuse ülem major Aivar Jaeski ja staabiülem kapten Peeter Mitt.

Tali sõnul langetas Kõuts need otsused distsiplinaarjuurdluse vahekokkuvõtte alusel, leides, et esialgsete karistuste määramiseks on teavet piisavalt.

“Need karistused ei pruugi jääda viimasteks ning on täiesti võimalik, et kaitseväest peavad lahkuma veel mõned inimesed,” tähendas Tali. “Kes nimelt, on jällegi võimalik öelda alles pärast juurdluse lõppu.”

Paldiski vahejuhtumi suhtes 27. juulil algatatud teenistuslik juurdlus peab olema lõppenud 27. oktoobriks.