“Riigikogu liige Koit Pikaro külvab vastutustundetult ühiskonnas hirmu ja paanikat,” ütles Rahumägi esmaspäeval.

Tema sõnul on loogiline, et Pikaro esitaks politseile viivitamatult andmed talle kuuluva informatsiooni kohta.

“Vastavalt kehtivale karistusseadustikule on esimese astme kuritegudest õigusorganite mitteteavitamine kriminaalkuritegu, see käib ka osade narkokuritegude kohta,” lausus Rahumägi.

Koit Pikaro sõnul pole aga Rahumägi ilmselt Kesknädala artiklit põhjalikult läbi lugenud ning lahmib iseenda ja partei renomee upitamiseks huupi, teatas Delfile Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp.

“Väidan üheselt, et minu artiklis viidatud andmed olid politseile ammu teada. Küll aga tulenesid artiklis toodud väited tõdemusest, et selliste isikute vanemad ei suutnud teha eetilisi ning poliitiliselt vastutustundlikke otsuseid. Kuna uimastikuritegevusega seotud Riigikogu liikmete laste andmed on politseis olemas, ei pidanud ma vajalikuks nende esitamist ajakirjanduse vahendusel, märkis Koit Pikaro. “Sellest on aga “turvaspetsil” ilmselt raske aru saada,” nentis Pikaro.

“Erinevalt Jaanus Rahumäest ei ole mina kunagi jutlustanud illusoorsest 0-tolerantsist ega lollitanud Eesti avalikkust juttudega New Yorki kuulsast ekslinnapeast. Mina olen tegelenud tuhandete kuritegude avastamise ja kurjategijate paljastamisega, sealhulgas igal tasemel narkokurjategijate paljastamisega. Olen üldsusele esitanud nii ebaausate politseiametnike nimesid kui teadaolevaid fakte kuritegelikust allilmast,” rõhutas Pikaro.

Pikaro kirjutas Keskerakonna ajalehe Kesknädal viimases numbris, et need riigikogu liikmed, kelle lapsed on uimastitarbijad või narkodiilerid, peaksid tagasi astuma.

“Nimesid ma ütlema ei hakka,” ütles Pikaro BNS-ile. “Esiteks on tegemist kolleegidega ja teiseks loodan ma, et nende südametunnistus ärkab.”

Endine politseinik Pikaro rääkis, et pole oma teavet narkopolitseiga jaganud, sest kindlasti teab viimane seda ise. “Ma ei usu, et ma oleksin rohkem informeeritud kui narkopolitsei,” põhjendas ta.

Res Publica teatas, et Keskerakonna politseiideoloog kannab endas ohtlikult sovjetlikku mentaliteeti, mille järgi kõrgele võimukandjale on kõik lubatud. Res Publica nõuab, et Pikaro teadaolevatest kuritegudest kiiresti politseile teataks.

Kesknädalas kirjeldas Pikaro juhtumit, kus tema juurde tuli riigikogu liige ja andis edasi allilma autoriteetide hulka kuuluva isiku palve, et Pikaro ei mainiks autoriteedi nime ajakirjanduses.

“Isegi kui uskuda lihtsameelselt, et seda poliitikut ja niinimetatud ühiskassa aktiivset ning mõjukat liiget ei seo rahalised või muud majanduslikud suhted, siis kuritegeliku maailma mõju näitab see küll,” kirjutas ta.

Pikaro ütles BNS-ile, et ka see inimene ja tema erakondki jäävad avalikustamata, kuid kinnitas, et seik leidis aset.