"Valitsusliidul on soov kiiresti menetleda vaid neid maksumuudatusi, millega on jõustumise tähtajast tulenevalt tõepoolest kiire või mis ei nõua seaduste ulatuslikku muutmist. Eelkõige tahame ära teha tulumaksureformi ehk langetada jõuliselt tulumaksu, suurendades hüppeliselt madalamat ja keskmist palka teenivate inimeste maksuvaba tulu. Selleks tuleb ära jätta sotsiaalmaksu langetamine 0,5% võrra, mis vastasel juhul rakenduks juba kuu aja pärast," selgitas Sester.

"Uue valitsuse tulumaksureformist on sisuliselt palju rohkem kasu kui sotsiaalmaksumäära poole protsendi võrra langetamisest. Sama seisukohta jagavad ka paljud ettevõtjad. Kuhugi ei saa edasi lükata ka majutusasutuste käibemaksumäära tõusu peatamist ja aktsiisitõusude tähtaegade edasilükkamist, mis samuti vastasel juhul jõustuksid," ütles ka eelmises valitsuses samas rollis olnud rahandusminister.

Veel ütles Sester, et järgmise aasta riigieelarve 9,5 miljardi suurusest mahust puudutavad kiirelt jõustatavad muudatused ligikaudu 1% ehk 0,1 miljardit. "Vaadates ajaloos tagasi, näeme, et ka Reformierakonna juhitud valitsused on suure osa maksulubadustest vastu võtnud kiires tempos, sidudes otsuseid vajadusel ka valitsuse usaldushääletustega," lisas ta.

"Oleme seisukohal, et paljud muudatused nõuavad põhjalikumat eeltööd ning nende mõju ei kajastu järgmisel aastal. Dividendide maksumäära langetamist, ettevõtluskonto loomist, magustatud jookide maksustamist, pangalõivu kehtestamist ja mitmeid muid teemasid menetletakse tavalises korras järgmise eelarveaasta jooksul," lubas minister.