Ligi sõnas riigikogu infotunnis küsimustele vastates, et Eesti majandus oli III kvartalis Euroopa Liidu kõige kiirem kasvaja.

"Kriis, ma pakun, et lõpeb sel aastal," arvas rahandusminister.

"Ma arvan, et valitsus on põhimõtteliselt teinud õigeid otsuseid ja pikka aega juba. Midagi häbeneda ei ole. Me kahjuks oleme väike majandus, õnneks avatud. Me kasvasime väga kiiresti ja paratamatult kriisi ajal tekkisid ka liialdused kõigis sektorites, mis tingivad ka kiirema languse," sõnas minister.

"See, et pangad ühel hetkel andsid laenu väga heldelt ja ühel hetkel väga järsku selle tagasitee valisid, see ei olnud ju Andrus Ansipi süü. See on ikkagi paljude tegurite koosmõju ja võimendaja. Plaanikomitee ajad on siin möödas, kus valitsus juhib majanduskasvu."

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikme Marika Tuusi hinnangul rahandusminister Jürgen Ligi täna arupärimisele vastates üksnes õigustas valitsuse tegevusetust ning püüdis vastutust Eesti riigi majandusliku seisundi ja jätkusuutlikkuse kohta kõrvale veeretada.

Keskerakonna fraktsiooni liikmed soovisid täna rahandusministrilt selgitust, miks pole Eesti valitsus rakendanud toiduainetele käibemaksu soodustusi, mida kasutavad kõik Euroopa riigid peale Eesti ja Taani ning millistel kaalutlustel on valitsus tõstnud elektri- (nii kodu- kui äritarbijale) ja mootorikütuse aktsiisi (ka erimärgistatud kütuse oma) kordades kõrgemale kui seda lubab Euroopa Liidu alammäär.

„Olukorras, kus maailma majanduse taastumine on alanud, tammub Eesti ikka veel majanduslanguses,“ ütles Keskerakonna fraktsiooni liige Marika Tuus. „Oleme Euroopa viie rikkaima riigi asemel jõudnud maailma majanduskukkujate esiviisikusse koos Läti, Leedu ja Armeeniaga, samas kui ligi sajas riigis majandus juba kasvab. Valede arvestuste ja eelarveaukude lappimiseks on tänane valitsus tõstnud pidevalt kaudseid makse, mis mõjutab just madala sissetulekuga inimesi.“

Tuus ütles, et kui varem tõi valitsus aktsiiside tõstmise põhjuseks Euroopa Liidu nõuded, siis täna võime öelda, et nii elektri- kui ka kütuseaktsiisid on meil Euroopa Liidu miinimumnõuetest kordades kõrgemad.