Pettus tuli ilmsiks, kui TÜ rahandusosakond dokumentide tavapärase kontrollimise käigus avastas, et ajal, mil Järv pidanuks lähetusaruande kohaselt Helsingis inimestega kohtuma ja raamatukogus töötama, tegi ta ülikooli väljastatud krediidikaardiga tehinguid hoopis Eestis, kirjutas Postimees.

“Ta jõudis Tallinna ja Pärnu,” nentis TÜ rektor Jaak Aaviksoo pärast Järve rahaasju uurinud erikomisjoni aruandega tutvumist.

Kuna pettus tuli kiiresti ilmsiks, jäi Järvele umbes 3000 krooni päevaraha välja maksmata ja reisikorraldajalt õnnestus tagasi saada ka 8860 krooni ärajäänud reisi kulutusi.

Järv põhjendas sõidust loobumist sellega, et tema juba Tallinnas olles selgus Helsingisse kavandatud kohtumiste ärajäämine.

“Aruande vormistasin küll, sest kartsin, et pean ärajäänud reisi kulud oma taskust kinni maksma,” põhjendas ta edasist. Järv lisas, et varem pole tal sellist olukorda olnud.

Prorektor Jaak Kangilaski juhitud erikomisjoni aruandest selgub, et Järve tegevuses on muidki küsitavusi, kuigi otsest rahakahju pole ülikool kandnud.

Nii on ta teaduskonna juhina ostnud paarikümne tuhande krooni eest tarkvara endale kuuluvalt osaühingult. “See on korruptsiooniohtlik suhe,” sedastas Aaviksoo.

Rektor lisas, et Järvel oleks väga raske, kui mitte võimatud dekaanina jätkata. Samuti ei pea rektor võimalikuks Järve jätkamist orgaanilise ja bioorgaanilise keemia instituudi juhatajana.

Samas pole rektoril etteheiteid Järvele kui teadlasele ja see töösuhe võib jätkuda.

Rektori korraldusega on Järve volitused dekaanina peatatud, esmaspäeval peaks Aaviksoo lauale ilmuma Järve tagasiastumisavaldus.