Rahumeelne meeleavaldus algab kell 15 Draamateatri ees platsil toetusallkirjade kogumisega ning kell 16 luuletajate ja kirjandustegelaste ülesastumisega. Üritus lõpeb kell 19.

Motoga “Raamatupood peab jääma!” üritusel loevad luuletajad Jürgen Rooste, Ivar Sild, Wimberg, Liisi Ojamaa ja Toomas Liiv päevakajalist protestiluulet. Meeleavaldusel on avatud vaba ruupor, mille kaudu igaüks saab avalikult välja öelda oma arvamuse raamatupoe edasise saatuse kohta.

Toetusest saab märku anda ka aadressil www.zone.ee/rahvaraamatueest internetis. Kella 23 paiku neljapäeval oli internetis raamatupoe säilitamiseks antud ligi 2500 toetusallkirja, mille sekka oli eksinud ka mõne üksiku naljahamba looming.

Korraldajad saadavad toetusallkirjade koopiad koos pöördumisega Tallinna linnavalitsusele, kultuuriministeeriumile ja riigikogu kultuurikomisjonile.

Samadel aadressidel saatsid neljapäeval protestikirja raamatupoe ruumide vähendamise vastu ka Eesti Kirjanike Liit ning Eesti Kirjastuste Liit.

Eraldi pöördumise lubasid meeleavalduse korraldajad saata ka Hugo Bossi omanikele, näitamaks, kuidas siinne ettevõtja kuulsat firmamärki kompromiteerib, teatasid ürituse korraldajad.

Pöördumises seisab üleskutse boikottida Hugo Bossi või ükskõik millist teist kaubamärki, mis peaks saama endale praegused raamatupoe ruumid.

Üritus on suunatud Viktor Kaasiku nõudmise vastu vabastada raamatupoe ruumid tuleva aasta 1. veebruariks plaaniga rentida need välja Hugo Bossi firmapoele.