"Tallinna keskraamatukogu lähtub teadmiskirjanduse komplekteerimisel ja lugejatele vahendamisel põhimõttest, et eelistatud on Eestit puudutav või Eestiga seotud kirjandus," selgitas Sieberk, miks Riina Raudsiku "Energiakriis" raamatukogu riiulitele üldse jõudis.

"Tarbekirjandusest eelistame laiemale lugejaskonnale huvipakkuvaid teavikuid ja teemasid. Teoseid komplekteeritakse raamatukokku valikuga ja seda andmete põhjal, mis on teose ilmumise ajal saadaval," lisas Sieberk.

"Antud teose vastu tunnevad meie lugejad huvi ja seda on nähtavasti võimendanud see, et nii teose autorist kui teosest räägitakse meedias," kommenteeris Sieberk ja lisas, et raamatukogu on otsustanud lisada teose vahele artiklite koopiad, mis peegeldavad praeguseks teadaolevaid terviseameti seisukohti.

Veel märkis Sieberk, et Tallinna keskraamatukogus on raamat riiulis kohaviidaga 616, mille nimetus Eesti raamatukogudes kasutuses oleva liigitussüsteemi alusel on "Patoloogia. Kliiniline meditsiin". Patoloogia riiulile on raamat paigutatud ka Eesti rahvusraamatukogus.

Meditsiinis on patoloogia haiguste põhjuste, tekke, seotud nähtuste ja organismis aset leidvate muutuste õpetus. Patoloogia on tänapäevase nn tõenduspõhise meditsiini tähtsaim baaseriala.

Perearst dr Riina Raudsik väidab oma raamatus, et söögisooda suudab ravida pea kõiki haigusi, ja kasutab seda teooriat ka oma patsientide peal. Tema kirjutatud raamat soovitab venitada kopsupõletiku ravimisega ja ravida kõrgvererõhktõbe vee joomisega. Esineb ka väide, et vähki saab ravida paarinädalase aluselise toitumisega.

Terviseameti kontroll käskis tema juhitaval Jüri perearstikeskusel viivitamatult lõpetada tegevused, mis võivad põhjustada inimese vigastuse, ­mürgistuse, haiguse või muul viisil tervist ohustada.

Arstide liit heitis Riina Raudsiku möödunud aastal ametiliidust välja.