Veel selle aasta alguseks polnud nad oma koju kolinud, sest majas elas selle endse omaniku üürnik, kinnisvaramaaklerina töötanud Relika Roostalu, kes ei maksnud sentigi üüri, keeldus välja kolimast, ei lubanud Pihelgaid isegi krundile ja ähvardas kohtuga, vahendab ERR Uudised "Pealtnägija".

Roostalu väitis, et temal on maja eksomanikuga tehtud üürileping 2013. aasta aprillini. Varem lubas proua välja kolida vaid siis, kui Pihelgad maksavad talle 5000-8000 eurot kas üürimajas tehtud ehitustööde või uuele rendipinnale ümberkolimise eest.

Pihelgad kannatasid seitse kuud ja proovisid selle ajaga ära kõik seaduslikud võtted, siis aga noore pere kannatus katkes ja jaanuari alguses murdsid nad omaenda majja esmakordselt sisse, et seal remondiga alustada.

Veebruari hakul võtsid Pihelgad lõplikult julguse kokku ja kolisid Roostalu asjad oma majast jõuga välja, sest vahepeal oli majast elekter võlgade tõttu välja lülitatud ja maakler oli hoone maha jätnud. Väljatõstmise peale esitas Roostalu politseisse avalduse ja Pihelgate vastu algatati kriminaalasi, mis on tänaseni menetluses.

Alles mõned nädalad tagasi kolmanda lapse saanud Gerli ja Vootele elavad nüüd lõpuks oma kodus. Nad tegid majas kapitaalremondi ja kolisid aprilli lõpus sisse. Nad on õnnelikumad kui kunagi varem ja loodavad, et puuküürniku-saaga on viimaks lõppenud.