Harju maakohus mõistis 30. oktoobril Aasalale (25) mullu veebruaris ühe naise puuhaluga vägistamise ja seejärel kuriteo varjamiseks naise tapmise eest 14 aastase pikkuse vanglakaristuse, kuigi prokurör nõudis mehele eluaegset vanglakaristust.

Varem vägistamise eest kinni istunud ning 1999. aastal enne tähtaega vanglast vabanenud Aasala kaebas süüdimõistva kohtuotsuse edasi Tallinna ringkonnakohtusse, kust palus endale kergemat karistust.

Ringkonnakohus otsustas tühistada esimese astme kohtuotsus osaliselt ning jätta mehel lõplikuks karistuseks 13 aastat vabadusekaotust, ütles ETAle Tallinna ringkonnakohtu sekretär.

Süüdistuse järgi hulkus purjus Aasala mullu 4. veebruaril Harjumaal Loksa vallas Kolgakülas ning märkas spordiklubi saunaaknas tuld. Sealt sisse vaadates nägi ta alasti naist ning sisenes sauna ja tungis pesevale naisele kallale. Aasala kägistas naist ja peksis teda peaga vastu põrandat, mistõttu too kaotas teadvuse.

Seejärel lohistas Aasala teadvusetu naise puukuuri, vägistas ta seal puuhaluga ja tekitas sellega ohvrile raskeid sisemisi vigastusi. Kuna kurjategija kartis kordasaadetud teo eest karistust, siis otsustas ta 26aastase naise oma kuriteo varjamiseks tappa.

Süüdistuse järgi peksis Aasala naist suure puupaku ja jalgadega pähe, kuni talle tundus, et naine on surnud. Kuigi naine siis veel ei surnud ja külaelanikud toimetasid ta samal õhtul haiglasse, suri ta teadvusele tulemata mullu 23. mail Mustamäe haiglas.

Politsei pidas algul metsa põgenenud Aasala kinni samal õhtul ning võttis ta jõhkras seksuaalkuriteos kahtlustatavana vahi alla. Aasala süüdistas toimunus poolest liitrist viinast ning kahest kangest õllest tekkinud mälulünki ja talle tema ekshibitsionismikatse tõttu pesukäsna ja kätega kallale tulnud naist.