Eesmärk on juhtida tähelepanu pimedate muusikahariduse kitsaskohtadele ja koguda annetusi Eesti esimese punktkirjas noodiaabitsa väljaandmiseks.

„Noodikirja oskus tuleb omandada juba põhikoolis, muidu pole muusikaline kõrgharidus võimalik. Eestis aga puuduvad selleks vastavad õppematerjalid ning noodikiri jääb vaegnägijatele kättesaamatuks,“ selgitab Tartu Emajõe Kooli muusikaõpetaja Kadri Kutsar, kes on soovinud sellist üllitist juba aastaid välja anda.

Planeeritav õpik võimaldab õpetajal, kes ise ei pruugi vallata pimedate kirja, näha teksti paralleelselt. See omakorda annab võimaluse pimedate muusika õpinguteks ka tavaklassis.

Et probleemile lahendust leida, korraldab Puuetega Inimeste Fond koostöös Eesti Pimedate Liiduga 30. aprillil kell 20.30 heategevusürituse Valguse Jalajäljed.

Õhtuvidevikus moodustatakse taskulampidest ja inimestest Muuksi linnamäele hiiglaslik jalajälg, millest tehakse aerofoto. Fotol on oodatud osalema kõik. Osalejatel palutakse kaasa võtta taskulambid.

Samuti osalevad lauludega mitmed laulukoorid, teiste hulgas Vox Populi, keda juhatab Janne Fridolin, ning Head Ööd, Vend helilooja Pärt Uusbergi juhatusel.

Puuetega Inimeste Fondi juhataja Eero Kiipli rõhutab kõigi osalejate tähtsust: „Kogume annetusi, et välja anda õpematerjal, mille mõju oleks üle aja ulatuv. Oluline on, et see oleks meie kõigi ühine asi. Kunagi ei tea, kus võib anne avalduda, meie peame lihtsalt kõigile võimalused looma.“

Annetuse punktkirjas noodiaabitsa loomiseks saab teha kodulehel epifond.ee või üritusel kohapeal.

SA Eesti Puuetega Inimeste Fond on riigi poolt asutatud sihtasutus, mille eesmärk on toetada ja soodustada puuetega inimeste integreerumist ühiskonda, nende sotsiaalse aktiivsuse suurendamist ja neile võrdsete võimaluste loomist hariduse, töö, eluaseme ja muu vajaliku omandamisel.