Selle seaduse järgi peavad eestkostjad, nende hulgas ka täiskasvanuikka jõudnud raske vaimu- või liitpuudega last kodus kasvatavad emad-isad, rutiinselt kohtule tõestama, et ei omasta ega kuritarvita oma lapse vara ega raha, justiitsministeerium seadust muuta ei kavatse, vahendasid ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Puuetega laste vanemad leiavad, et seadus, mis käsib lapse invaliidsuspensionist tehtud igat ostu keerulises aruandes kohtule tõestada tšekkidega, lähtub põhimõttest, et need emad-isad, kes on oma raskelt haigeid lapsi perekonnas kasvatanud sünnist saati, tehes seda riigipoolset vähest tuge trotsides ning ise kõigest loobudes, muutuvad lapse 18. sünnipäeval äkitselt potentsiaalseteks kurjategijateks, kellel tuleb kohtulikult tõestada, et nad ei väärkohtle puudega inimest, omaenda last.

Seaduse üks autoritest,  justiitsministeeriumi eraõiguse talituse nõunik Andra Holmi sõnul ei saa riik esiteks eristada kuidagi häid ja halbu eestkostjaid ning teiseks on probleem tekkinud suuresti sellest, et osa kohtunikke või kohtuid tõlgendab seadust veidi kitsendavalt.

Täna õhtuks oli oma toetusallkirja petitsioonile "Lõpetage eestkostjate alandamine!" internetis andnud juba pea pool tuhat inimest.