"Tahan avaldada kõikidele suurt tänu toetuse eest. Pöördun kõikide abipakkujate poole tänuavaldusega ja üleskutsega mitte häbeneda abi palumast – minu kogemus tõestab, et alati leidub abivalmis toetajaid," teatas lapse ema täna.

Teisipäeva õhtul kella 18 ja 18.30 vahel varastati Mustamäe polikliinikus Ehitajate teel sügava puudega lapse käru. Ema palus käru leidmisel avalikkuse abi.

"Vastukaja oli tohutu: helistasid puuetega laste emad, kes pakkusid oma laste kasutatud kärusid, inimesed saadsid sõnumeid ja meile, et on valmis toetama uue käru hankimist. Rahvas tundis kaasa, sajatas vargaid, küsis minu konto numbrit, et Miku saaks Jõuludeks uue käru. Tohutu toetus ja mõistmine," räägib ema talle osaks saanud abipakkumistest.

"OÜ Invaru lubas igati aidata, et saavad tasuta rentida mulle asenduskäru, kui sobiliku leiavad, selle korrastuse ja vajalike osade hankimise. Kuna oli kahtlus, et seda võidakse tulla pakkuma abivahendite firmadesse, helistati läbi kõik abivahendite ettevõtted palvega hoida silmad lahti. Lisaks helistas Tartust ühe suurettevõtte juht ja ütles, et nad on valmis korraldama heategevusliku kampaania „Mikule uus käru“."

Kõiki häid mõtteid ja abipakkumisi ei tulnud siiski ellu rakendada - reede õhtul leiti käru sotsiaalmaja keldrist üles.

"Reede õhtul helistati mulle turvafirmast GSS, kes valvavad Akadeemia tee sotsiaalmaju. Helistanud GSS allüksuse juht Igor ütles, et peale artikli lugemist võttis kohe ühendust sotsiaalmajade turvameestega, et kas ei ole midagi kuulda-näha. Ja oligi - samal õhtul kaks 10aastast poisikest olid mingi käru kohale vedanud, ütlesid, et leidsid ja et see on nüüd nende oma. Läksime kohale – ja oligi Mihkli käru ühika keldris."

"Sotsiaalmaju sai Igori mainitud ka politseile, kui nad oleks teinud väikese reidi, oleks käru juba samal õhtul käes. Kummaline, et politsei patrull, kes läks ümbruskonda kammima ei tunne kohalike olusid. Igatahes, lõpp hea kõik hea. Politsei saab nüüd edukalt toimiku sulgeda tänu turvafirma kiirele osavõtule," rääkis ema.

Samas jäi kadunuks kärukott, kus olid Mihkli ortopeedilised jalanõud ja käe ortoos, kuid selle reageeris kiiresti Puuetega Inimeste Koda ja pakkus igakülgset abi uute hankimisel.