Kõik nimed on spekulatsioon, kuigi väidetavalt on ainsana nö poolametlikult 1991. aastal Moskva raadiojaamas "Svoboda" mainitud Lembit Annuse nime. Ühtegi ametlikku kinnitust sel pole.

Lisaks on spekuleeritud ka Arnold Saia, Siim Kallase, Tõnu Laagi ja Edgar Savisaare nimedega.

Jaak Allik, 1991. aastal Eesti Vabariigi Ülemnõukogu liige: "Arnold Rüütel on vihjanud, et teab, aga ma poleks selles nii kindel. Mina arvan ka teadvat, aga kuna otseseid tõendeid pole, siis välja seda käia pole eetiline. Kindlasti pole ta teie poolt nimetatud inimestest."

Kalle Klandorf, 1991. aasta eriteenistuse töötaja: "Esimeses küsimuses spekulatsioonid, spekuleerida ei taha.

Igor Gräzin, 1991. aastal N. Liidu Ülemnõukogu liige: "Pole õrna aimugi. Aga kuna olin kogu putši aja Moskvas ja mitut puhku ka Kremlis ning suhtlesin kuni Jazovini välja, ja istusin Lukjanovi kabinetis ka siis, kui Jazov talle helistas ja kuulasin seda kõrvalt, siis ütlen oma mulje: kogu see jama oli suuresti improvisatsioon ja baseerus kuulsal vene suhtumisel - ehk joppab. Putšistidele, nagu teame - "ei jopanud". Mis ei tähenda, et olukord polnud ohtlik, eriti provintsis - näiteks Eestis, kus hakkasid mängima Moskva tippmäsaajatest sõltumatud faktorid. Kahtlemata oli Pihkva dessantväelaste komandör suurem oht, kui näiteks KGB "Alfa" grupi komandör Moskvas...Arnold Rüütel ütles putši 20. aastapäeva eel Delfile, et planeerib memuaare, kuid ühelgi speklueerival teemal pole ta kunagi olnud nõus rääkima. Ainuke, see-eest oluline detail, mida Rüütel nö Moskva käepikenduse teemal on meedia öelnud, kõlab nii: "See inimene on ka praegu Eesti poliitikas tegev."

Nii ütles Rüütel 6 aastat tagasi.