Tallinnas konverentsil viibinud Kašin oligi see, kes väitis tänavu aasta alguses, et akrobaatilise rock'n'roll'iga tegelev neiu nimega Katerina Tihhonova võib olla Venemaa presidendi Vladimir Putini tütar, kes elab teise nime all.

"Fakti, et ta on Putini tütar, ei ole keegi kunagi kinnitanud, kuna selle varjamiseks on Moskvas konsensus. On lihtsalt nii antud, et Putinil on üks avalik tütar. Kus teine on - seda me ei tea. Palju aastaid levis kuulujutt, et tütred elavad välismaal. Aga praegu ei usuta, et Putin lubaks oma lähedastel sugulastel elada mujal kui Venemaal," rääkis Kašin.

Venemaa kirjatsura sõnul on Putini varjatud tütre teema idanaabrite juures isegi nii tabu, et ajakirjanikud lausa kardavad sellest rääkida ja selle kohta küsida. Kašin meenutas juhtumit, kus ajaleht "Moksva korrespondent" kirjutas Putini isiklikust elust. Kaks päeva hiljem oli leht suletud.

"See oli selge sõnum: kui sa tahad tööd jätkata, ära sellistel teemadel kirjuta. Millegipärast on see palju sensitiivsem teema, kui näiteks ükskõik milline korruptsioon või sõda Ukrainas või midagi muud. Ukrainas olevate sõdurite kohta on raske, aga mitte võimatu kirjutada. Putini perekonna kohta ei saa üldse kirjutada," lisas Kašin.

Kašin kirjutas tänavu jaanuaris Twitteris, et akrobaatilise rock'n'roll'iga tegelev neiu nimega Katerina Tihhonova võib olla Venemaa presidendi Vladimir Putini tütar, kes elab teisi nime all.
Kašini sõnul on Tihhonova sündinud 31. augustil 1986. aastal.

Kašin märkis, et Tihhonovna on Putini endise naise ema isanimi.

Kašin leidis Jekaterina Vladimirovna Tihhonova ülevenemaalise akrobaatilise rock'n'roll'i föderatsiooni veebilehelt ja ka video, milles sellenimeline neiu tantsib ala Moskvas toimunud maailmameistrivõistlustel.

Vene uudistekanal RBK avaldas kolmapäeval loo Moskva riikliku ülikooli laiendamise kohta, milles oli juttu fondist Rahvuslik Intellektuaalne Areng (NIR), mille direktori kohusetäitja on Katerina Tihhonova.

RBK teatas, et jaanuaris külastas Tihhonova koos Putini Peterburi tuttava, panga Rossija aktsionäri Nikolai Šamalovi poja Kirill Šamaloviga Davosi majandusfoorumi Vene sessiooni.

Kašin kirjutas, et akrobaatilise rock'n'roll'iga tegeleva Tihhonova võistluspartner on Ivan Klimov. RBK nimetas samanimelist isikut fondi NIR töötajaks.