President Toomas Hendrik Ilves sai aastavahetusel 566 pühadekaarti ja elektronkirja, mille hulgas olevat ka paar sünnipäevaõnnitlust, sekka sattus ka mõni pühadekink — näiteks teeserviis Tšehhi suursaadikult ning raamat Pariisi fotodega Prantsuse suursaadikult, kirjutab SL Õhtuleht.

Ilvese kaardikastis ja -korvis köidavad enim pilku pliiatsijoonistused presidendist, Laupa põhikooli lapsed on riigipea olemust päris täpselt tabanud — piltidelt ei puudu kikilips, särav naeratus ega ordenid.

Perepildiga kaardil saadab jõulutervitusi Hispaania kuningakoda, kuid kuningaid ja presidente on õnnitlejate seas teisigi — Norra kuningapaleest Korea presidendi Roh Moo-hyunini.

Venemaa presidendi uusaastatervitus polnud aga veel eilegi kohale jõudnud. Riigipea kantselei avalike suhete juht Kristel Peterson pakub põhjuseks Venemaal peetavaid pikki pühi: “Küll aga on tervituskaardi saatnud Venemaa suursaadik Eestis Nikolai Uspenski ning oma head soovid on edastanud ka patriarh Aleksius II.”

Peaminister Andrus Ansipile saadeti kodumaalt 235 ja välismaalt 114 pühadeõnnitlust, teiste seas G. W. Bushilt, dalai-laamalt, Barrosolt, NATO-lt ja USA ekspresidendilt Bill Clintonilt.