Dmitri Dmitrijevi kriminaalasi on hetkel kohtueelses menetluses - see tähendab, et toimub tõendite kogumine ning nende analüüsimine. Kui see on tehtud, võtab prokuratuur vastu otsuse, kas Dmitrijevile esitada süüdistus või mitte. "Dmitrijev kuulati kahtlustatavana üle 26. jaanuaril," kinnitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas Delfile.

Keskfraktsiooni skandaalse tööseminari saunapeo peaosaliste hulka kuulnud Martin Repinski sõnas, et käis ülekuulamisel juba mitu nädalat tagasi. Teiste fraktsioonikaaslaste kohta ta täpsemat infot ei soovinud anda. Ülekuulamisel käimist kinnitas ka Siret Kotka. Keskerakonna peasekretär Priit Toobal sõnas, et ta pole antud juhtumi kohta tunnistusi andnud, kuid samas ei ole teda ka ülekuulamisele kutsutud.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Kaarel Kallas lisas, et hetkel on planeeritud veel ühe tunnistaja ülekuulamine, kuid täpset tunnistajate arvu ei ole kriminaalmenetluse huvides võimalik välja öelda. "Edasised tegevused sõltuvad suuresti tunnistaja antud ütluste sisust," sõnas Kallas.

Põhja ringkonnaprokuratuur alustas kriminaalmenetlust keskerakondlasest riigikogu liikme Dmitri Dmitrijevi suhtes 8. jaanuaril. Seejärel viibis tervislike põhjuste tõttu parlamendisaadiku ülekuulamine. 11. jaanuaril ütles Keskerakonna fraktsiooni aseesimees Mailis Reps, et Dmitrijev on võtnud terveks nädalaks haiguslehe. "Tõepoolest ta sai sellised tervisekahjustused, et on otsustanud nädal aega enda tervist taastada," ütles Reps ajakirjanikele.

Ööl vastu 6. jaanuari juhtus Harjumaal Pedase külas liiklusõnnetus, kus Dmitrijev sõitis autoga teelt välja. Enne seda oli erakonnakaaslane Martin Repinski löönud teda näkku, sest Dmitrijev üritas Siret Kotkale agressiivselt külge lüüa, nii et Kotka pidi end tema eest tuppa lukustama. Seni räägiti, et Repinski hoop oli pigem kerge tõuge, aga väidetavasti oli see piisavalt tugev, et tekitada Dmitrijevile sinikas, mille taandumist ta pidi kaks nädalat haiguslehel ootama. "See oli kahe mehe vaheline väike tüli, mis viis mind autoga sõitma. Kuna uurimine käib, siis väga detailidesse ma minna ei saa. See oli arusaamatus," selgitas Dmitrijev.

Pärast teelt välja sõitmist kutsus Dmitrijev endale kiirabi ja ta viidi Põhja-Eesti regionaalhaiglasse. Esialgu algatas politsei sündmuse asjaolude uurimiseks väärteomenetluse, aga haiglas tehtud alkoholiekspertiis tuvastas tal üle 1,5-promillise ehk kriminaalse joobe. Seetõttu alustas Põhja ringkonnaprokuratuur Dmitrijevi kohta kriminaalmenetlust.

Praeguseks on teada, et tema joobeks mõõdeti 1,7 promilli. Dmitrijevi kaitsestrateegia põhineb väitel, et ta sõitis saunast ära, olles joonud ühe õlle, aga pärast avariid jõi suure kurbuse tõttu ära autost leitud viina, mis tekitas suure joobe. Dmitrijev selle kohta rohkem kommentaare ei jaganud, viidates pooleli olevale kriminaaluurimisele.

Vaata videost, kuidas kommenteeris juhtunut Dmitri Dmitrijev esimesel tööpäeval riigikogus pärast haiguslehe võtmist.