Raadiku tänava korrusmaja elanikud Lasnamäel on võikast veretööst vapustatud. Keegi ei uskunud, et muidu vaikse ja toreda vanapaari korteris midagi nii jubedat võib juhtuda, kirjutab SL Õhtuleht.

Alkoholilembesed inimesed Pjotr ja Aita polnud. Küll aga olnud Pjotril iga kuu 15. kuupäeval, mil ta pensioni sai, pidupäev. Siis visanud ta ikka viina. Nii ka seekord.

Mõrvaööl kuulsid naabrid Pjotri ja Aita korterist müdistamist ja lärmi. Et rahvast oli seal toona rohkemgi — 49-aastne tütar Tatjana, Aita sõbranna ja väike laps — ei pööratud kärale tähelepanu.

Kolmapäeva hommikul enne kella kümmet koputas verise peaga Tatjana naabritädi uksele. Tule meie juurde, juhtus kohutav lugu, Aita on surnud, öelnud Tatjana, keda Pjotr oli peksnud.

“Nägin, et Aita lamab diivanil, pea kuklas rippumas ja suu lahti,” räägib Ljudmila, kes end teist päeva tablettidega turgutab. “Tuba oli väga sassis ja asju oli igale poole loobitud. Pjotr aga istus ega lausunud ühtegi sõna.”

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Erle Rudi sõnul on varem karistamata Pjotr vahistatud. “Papi ehk härrasmees ise politseile vastupanu ei avaldanud. Vahistamisel ütles, et mõistab — sellise teo eest tuleb ta vahi alla võtta,” räägib Rudi. “Ta kuulati samal päeval üle, ta tunnistas oma süüd ja kahetseb tegu.”