“Ma nii õudselt purjus ka polnud, et ei oleks aru saanud või poleks midagi jaganud. Ma ei olnud ka teistele ohtlik,” kirjeldas endine peaprokurör ja Ülemaailmse Prokuröride Ühingu liige Indrek Meelak ise oma seisundit esmaspäeval kella nelja paiku pärastlõunal, kui möödakäijad ta Harju tänavalt murul magamas leidsid.

Silmanähtavalt joobes Meelakule kutsusid möödakäijad politsei, kirjutas SL Õhtuleht. Seepeale hakkas endine riigiprokurör ja endine riigikogu liige politseid inetute sõnadega sõimama. Vahejuhtum tipneski Meelaku toimetamisega kesklinna politseijaoskonna arestikambrisse neljaks tunniks rahunema.

Põhjus, miks Meelak töönädala alguses keset linna end pikali viskas, on tema jutu järgi lihtne: “No vaadake, esmaspäeval oli tõesti kena ilm ja seal istus teisigi. Ja mina olin ka natuke seal muru peal, lihtsalt pikutasin.”

Piinlikkustundega oma pere ja erakonna ees tunnistab Meelak, et oli tõesti purjus.

Meelak lubas tagasi astuda nii Tarvastu vallavolikogu revisjonikomisjoni kui ka erakonna Viljandi piirkonna esimehe kohalt.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Madis Tilga sõnul käitus Meelak politseinikega ebaviisakalt, solvas neid ja eiras korduvalt politseiametnike korraldusi.

“Ta oli politseinikega ülbitsenud, lubanud, et nad lastakse lahti,” märkis anonüümsust palunud allikas SL Õhtulehele.

Keskerakonna peasekretär Kadri Must tunnistas, et Indrek Meelak teatas talle vahejuhtumist politseiga ning lubas tagasi astuda kõigilt oma ametikohtadelt. Seda, kas Meelak jääb erakonda või ta visatakse näotu käitumise pärast välja, ei osanud ta veel öelda.