Veteranid taotlesid linnavõimudelt ka ajaloolise igavese tule taastamist ehk pronkssõduri ees gaasi abil põlenud tulepesa korrastamist ja seal tule süütamist, kuid linn peab seda võimatuks, kirjutab Postimees.

„Me uurisime, et statsionaarset tuld sinna panna ei saa, sest vajalikud kaablid on läbi lõigatud ja me ei teagi, kus need seal maa sees täpselt on,” kommenteeris linnasekretär Toomas Sepp.

Ajaloolise igavese tule jäljendamiseks plaanivad veteranid nüüd pronkssõduri jalamil süüdata Peterburist toodava spetsiaalse tulepesa. Leeki toitma hakkav gaas tuuakse kohale balloonides.

Veteranid peavad taotlema luba avaliku ürituse korraldamiseks ning kui nad tahavad seal tuld teha, peavad ka päästeametilt selleks kooskõlastuse saama.

Harjumaa päästeteenistuse pressiesindaja Kirill Teiter lausus, et kui veteranid kavatsevad tule teha spetsiaalsesse tulepesasse, ei tohiks neil kooskõlastuse saamisega probleeme olla.

Punaveteranid tähistavad Suure Isamaasõja lõppu Tallinnas lillede ja pärgade asetamisega Nõukogude sõdurite haudadele Tallinna Metsakalmistul ning tseremooniaga Sõjaväekalmistul. Samuti koguneb tavaliselt kuni pool tuhat inimest pronkssõduri juurde.