Teadlasi jahmatanud juhtum leidis aset reedel Kaali külastuskeskuses toimunud üleriigilisel meteoriitikapäeval. „Vaatasime parajasti filmi sellest, kuidas kraatri põhjast otsiti pintsettidega õietolmutera, kui käratsev pulmaseltskond läks Kaali kraatri juurde oma tseremooniat läbi viima, mis lõppes sellega, et kraatrisse visati šampusepudel,” rääkis arheoloog Ants Kraut, vahendab Oma Saar.

Krauti sõnul on pudelite loopimine järve probleeme tekitav, kuna teadlastelt oodatakse järve kuue meetri sügavusest setetekihist ikka veel avastusi.

Tema arvates tuleks keskkonnateenistusel, kelle järelevalve alla Kaali kraater kuulub, sellistel toimingutel silm peal hoida.

Keskkonnateenistuse juht Raivo Kallas ei ole pudeli viskamisest kraatrisse varem kuulnud ja lubab juhtida sellele looduskaitsjate tähelepanu, et niisugused asjad lõppeksid

„Peale meile tehtud viisakat märkust hakkasin ma tõsiselt mõtlema selle üle, et see on ju tõesti risustamine, ja luban, et midagi sellist enam seal ei juhtu,“ sõnas pulmavanem Urmas Lehtsalu, kes oli märkuse teinud Krautile pärast veel helistanud ja teda tänanud.