Põhja politsei prefekt Raivo Küüt lubab, et tänasel [kolmapäevasel] segaseid tundeid tekitaval päeval ei vaata politsei mitte ühelegi korrarikkumisele läbi sõrmede, kirjutab SL Õhtuleht.

Varem on politsei pronkssõduri juures korraldatud avalikku viinavõttu liiga leebelt suhtunud. “Kohtusin veteranidega ja nende sõnum oli väga selge — nad absoluutselt taunivad igasugust alkoholitarbimist lillede panemise käigus. Sellest lähtuvalt proovime avalikku korda nüüd niimoodi tagada, et seal alkoholitarbimist ei oleks,” lausub Küüt.

Paraku ajalugu näitab, et ikkagi võetakse viina.

“Juhised on muidugi sellised, et alkoholitarbimised peavad saama menetletud,” lubab Küüt. „Iga rikkuja peab saama karistada. Kas on vaja inimene ära viia või saab tema andmed kirja panna — see on taktika küsimus. Ilmselgelt purjus inimesed tuleb kohe kainenema viia.”

Pronkssõduri keeruline problemaatika laseb Venemaal ju iga liigutust poliitilise provokatsioonina käsitleda. “Seadus on kõigi jaoks. Meie oleme avaliku korra tagajad ja ei saa kellelegi teha mingeid mööndusi,” nendib Küüt.

Punaarmee veteranid soovisid esialgu korraldada Tallinnas aastapäeva puhul rongkäigu, kuid piirdusid viimaks kohtumisega Tõnismäel pronkssõduri juures.

Preester Vello Salo on soovitanud kuulutada 22. september rahvuslikuks leinapäevaks, mõtet on toetanud Isamaaliit.