Eesti Moskva saatkonna konsul kohtus täna Eston Kohveriga Pihkvas eeluurimisvanglas. Kohtumise juures viibis taas FSB töötaja, kes katkestas konsuli ja Kohveri omavahelise vestluse kohe, kui jutt läks viimasele kohtuistungile, mis toimus 7. augustil. Kohver jõudis siiski põgusalt mainida, et prokurör nõuab talle 16-aastast vangistust.

Enesetunne oli Kohveril olusid arvestades rahuldav ning tervisemurede üle ta ei kurtnud. Kohtumised konsuliga on Kohveri ainus suhtluskanal välismaailmaga ning see annab võimaluse saada mingisugustki informatsiooni tema olukorrast, samuti on Kohveri jaoks oluline, et konsul saab edastada sõnumeid lähedastelt.

Välisminister Marina Kaljuranna sõnul tuleb Eston Kohveri üle peetava kohtuprotsessi puhul meeles pidada, et Eston Kohveri Eesti territooriumilt röövimine on rahvusvahelise õiguse räige rikkumine ning kõik toimunu on olnud ebaseaduslik algusest alates. „Arengud seoses Eston Kohveri kohtuprotsessiga ei mõjuta välisministeeriumi ega Eesti teiste ametkondade seisukohta: me nõuame koos oma partnerite ja liitlastega jätkuvalt Eston Kohveri viivitamatut vabastamist ja jätkame sellega seni, kuni ta on tagasi kodus.“