Ülviste kinnitas Kuku raadiole antud intervjuus, et kahtlustuse sisu ei saa veel täpsemalt kommenteerida. Seda, miks prokuratuur ei taotlenud Järviku vahi alla jätmist, põhjendas Ülviste asjaoluga, et antud juhul ei olnud põhjust arvata, et Järvik jätkaks samaliigiliste kuritegude toimepanemist või et ta hakkab kriminaalmenetlusest kõrvale hoidma. Sama kehtib tema sõnul ka Priit Lantini kohta.

Ülviste lisas, et mõlemad isikud on kahtlustatavatena üle kuulatud ja nad oma süüd tunnistanud.

Kuna mõlemad mehed tunnistasid end süüdi, laheneb nende süüasi tõenäoliselt kokkuleppemenetluses. ERR-i andmetel tunnistasid laupäeval kinnipeetud Järvik (42) ja Lantin (38) oma süüd pärast esialgsete menetlustoimingute läbiviimist, mistõttu Põhja ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kadri Väling ei pidanud vajalikuks minna kohtusse nende vahistamist taotlema.

Karistusseadustik näeb ette pistisevõtmise eest rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse ja kui on tegemist korduva kuriteoga, siis karistatakse kuni viieaastase vangistusega.

Justiitsministeerium ootab pistisekahtluse alla sattunud kohtutäitur Priit Lantinilt tänase päeva jooksul ametist lahkumise avaldust, vastasel korral algatab ministeerium tema suhtes distsiplinaar-menetluse
ja peatab tema ametivolitused.

Kaitsepolitsei pidas laupäeval kinni Tallinna munitsipaalpolitsei juhi Kaimo Järviku ja kohtutäituri Priit Lantini. Kahtlustuse järgi võttis Järvik Lantinilt pistist selle eest, et Järvik eelistas ja eelistaks ka tulevikus teda tegelema Tallinna munitsipaalpolitsei ameti poolt määratud ja tasumata jäänud trahvide sissenõudmisega. Pistisena saadud summa on kahtlustuse järgi 9500 eurot.

Nii Järvik kui ka Lantin pääsesid eile õhtul vabadusse. Järvik esitas täna Tallinna abilinnapeale Taavi Aasale lahkumisavalduse.

Ülviste lisas, et mõlemad isikud on kahtlustatavatena üle kuulatud ja nad oma süüd tunnistanud. Karistusseadustik näeb ette pistisevõtmise eest rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse ja kui on tegemist korduva kuriteoga, siis karistatakse kuni viieaastase vangistusega.