Selles nimistus oli kriminaalasja lõpetamise määruse kohaselt mitmeid riigikogu liikmeid ja Tallinnas töötavaid reformierakondlasi, kuid silma torkas ka mitmeliikmeline grupp Tartu reformierakondlasi, kelle annetused ja sularahasissemaksed koondusid üldjoontes 2009. aasta IV kvartalisse.

Üheks prokuratuuri uurimisversiooniks, mis vajas kontrollimist, oli Silver Meikari ütlustest ajendatud võimalik järeldus, et annetustena sissekantava sularaha jagamine ja annetajana ülekande tegijate otsimine oli arendusjuhtide ülesanne, keda omakorda koordineeris peakontori tasandil Kalev Lillo.

Vaatluste käigus vaatas uurija koos eriteadmistega analüüsiteenistuse eriasjade uurijaga eesmärgipäraselt ja minimaalsuspõhimõtet järgides läbi ka Reformierakonna kontori läbiotsimise käigus äravõetud elektroonilise teabe, sealhulgas nii erakonna e-postiserverist, varundusserverist ja võrku jagatud kataloogist välja kopeeritud failid, tuvastamaks kriminaalmenetluse seisukohast oluliste andmete olemasolu.

Vaadati läbi ajaperiood, millisel ajal Silver Meikari väidete kohaselt toimus Reformierakonnas erakonna varale kehtestatud piirangute rikkumine, et tuvastada suhtlus, mis viitab võimalikule süüteo toimepanemisele; vaadati läbi kahtlustatavate, ühe vabatahtlikult ütlusi andma ilmunud tunnistaja ning erakonna raamatupidamisega seotud isikute elektronpostkasti kasutajakontod ja võrgukataloogid.

Otsingud teostati erinevaid otsingusõnu kasutades, et tuvastada Silver Meikari annetustega seotud asjaolud, sealhulgas Euroopa parlamendi valimiskampaania kulud ja tuvastada Reformierakonna elektronpostkasti kasutajakontodel ja võrgukataloogides erakonna varale kehtestatud piirangute rikkumisega seotud õigusrikkumisi.

Ülalkirjeldatud elektrooniliste andmekandjate vaatlusel leiti erinevat annetamisega seotud kirjavahetust, kuid ühemõttelise tõendusliku tähendusega teavet oli nende hulgas vähe. Teiste seast eristusid ja kontrollimist väärisid kaks e-kirja 2010. aasta kevadest Kalev Lillole kahelt erakonna kohaliku tasandi organisatsiooni juhilt, mis sisaldasid isikute nimesid ja nimede taga numbreid suurusega 3 – 17. Üks kirjadest lõppes lausega „vaba 15,0 – peale 21.05 saan tegeleda“.

Kõrvutades neid e-kirju erakonna annetuste registri ja vastavate isikute pangakontodega, ilmnes, et tegemist on kõnealusest piirkonnast pärit annetajatega (st numbrid väljendavad seda, kui mitme tuhande EEK suuruse annetuse isik teeb). Kontode vaatlusest nähtuvalt eelnes loetletud 13-st isikust seitsme puhul annetusele sularaha sissemakse.

Kalev Lillo selgitas ülekuulamisel nende kirjade kohta, et ilmselt oli tegemist kirjadega, kus talle teatati, et on leitud inimesed, kes on valmis tegema vastavates summades seadusega kooskõlas olevaid annetusi.