Aasta prokuröri tiitli pälvis Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokurör Kalmer Kask, kes esindas riiklikku süüdistust sel aastal jõustunud süüdimõistva otsusega lõppenud kriminaalasjades, milledes tunnistas kohus korruptsioonikuritegude toimepanemises süüdi Kohtla-Järve endise linnapea, aselinnapea ning Jõhvi vallavalitsuse endise liikme ja ettevõtja, aga nimetatud asja kõrval on tal ette näidata rida Ida-Virumaa lahendatud ja kohtus võidetud korruptsioonijuhtumeid.

Tiitlit vastu võttes tänas eriasjade prokurör Kalmer Kask kõiki Virumaa kolleege ja teisi, kellega ta on koostööd teinud, ning rõhutas, et sellist tiitlit ei saada üksi - see on meeskonnatöö tulemus.

Riigi peaprokurör Lavly Perling ütles, et ei pea pikalt kirjeldama inimeste tundeid, kui ametnik kuritarvitab tema valija ja riigi usaldust. "Tegemist oli keeruliste kriminaalasjadega ning Ida-Virumaa korruptsioonijuhtumite lahendamise tähtsust kogu Eestile on raske alahinnata. Kalmer on eriasjade prokurörina aastaid panustanud Ida-Virumaa korruptsioonijuhtumite lahendamisse ning õigusalased teadmised ja põhjalikkus on teenitult leidnud tunnustamist kolleegide poolt," lisas riigi peaprokurör Lavly Perling.

Aastapäeval tunnustati ka parimaid ringkonnaprokuratuuride prokuröre. Lõuna ringkonnaprokuratuuri parimaks prokuröriks valiti ringkonnaprokurör Allar Nisu, Põhja ringkonnaprokuratuuri parimaks eriasjade prokurör Leelet Kivioja ning Lääne ringkonnaprokuratuuri parimaks valiti ringkonnaprokurör Gardi Anderson.

Aasta ametniku tiitli pälvis personalitalituse juhataja Marianne Tiigimaa. Tema juhtimisel on sel aastal prokuratuuris võetud kasutusele nii puhkuste kui lähetuste portaal, tema olulisel kaasabil on kasutusele võetud uus ettevalmistusprogramm, rakendatud uus motivatsioonisüsteem ning laiendatud rrokuratuuri rahvusvahelise suhtluse võrgustikku.

"Mariannet iseloomustavad innovaatiline mõtlemine ja initsiatiiv. Tema eestvedamisel toimus näiteks kevadel koolitus, kus osalesid seitsme erineva riigi prokurörid. Lisaks korraldab ta prokuröride vahetusprogrammi, milles on sel aastal meid külastanud prokurörid Saksamaalt, Itaaliast ja Rumeeniast," ütles riigi peaprokurör Lavly Perling. "Pean rahvusvahelist koostööd äärmiselt oluliseks. Usun, et pidev kogemuste jagamine ja kontaktide hoidmine on toimiva koostöö tugevaks vundamendiks," lisas riigi peaprokurör.

Aasta koostööpartneri tiitli pälvis keskkriminaalpolitsei operatiivbüroo varjatud jälgimise üksus. Tänu üksuse tulemuslikule tööle on sel aastal õnnestunud likvideerida amfetamiinivõrgustik, mis on tegutsenud üle Eesti, ning avastatud ka kümneid raskeid peitkuritegusid.