Lisaks kirjutas Pikaro eelmine nädal, et temani on jõudnud ka eelnevatel aastatel vihjeid Indrek Põderi ebaseadusliku tegevuse kohta.

"Vaid lühike loetelu Indrek Põderi kohta saabunud vihjetest: oktoober 2009 - seotud rahapesuga; november 2009 – ebaausate võlgnike esindamine, püüd mõjutada võlausaldajaid, seotus väljapressijate kaitsmisega; märts 2009 – kiitles politseiametniku suhtes kriminaalmenetluse lõpetamisega," kirjutas Pikaro Delfis avaldatud arvamusloos ning lisas, et kaevata ei olnud toona sellest võimalik kellelegi.

Delfi küsis nii prokuratuurist, kui ka kaitsepolitseist eelpool nimetatud vihjete ning nende uurimise kohta. "Prokuratuur ei pea võimalikuks kommenteerida, milliseid avaldusi ja vihjeid prokuratuurile edastatakse. Meie andmetel ei ole Indrek Põder varasemalt üheski kuriteos kahtlustatav olnud," ütles riigiprokuratuuri pressiesindaja Kadri Tammai Delfile.

Indrek Põdra kohta saabunud varasemate vihjete uurimist ei soovinud ka kaitsepolitsei kommenteerida. "Indrek Põder on kahtlustatav kaitsepolitsei poolt uuritavas kriminaalasjas. Täna ei ole menetluslikult otstarbekas kommenteerida seda, kui kaugele ajas kahtlustatava kuriteod ulatuvad ning millal täpsemalt kriminaalmenetlust alustati. Kriminaalmenetlust juhib riigiprokuratuur," ütles kapo pressiesindaja Harrys Puusepp.

Kapo ametnikku Indrek Põderit kahtlustatakse kapo teatel altkäemaksu võtmises oma ametipositsiooni ja ametialaselt juurdepääsetavate andmete ebaseadusliku ärakasutamise eest eesmärgiga mõjutada politsei- ja piirivalveameti ametnike otsuseid süüteo- ja järelevalvemenetlustes.

Samas kriminaalasjas kahtlustatakse ka teisipäeval lahkumisavalduse esitanud politsei- ja piirivalveameti (PPA) sisekontrolli büroo juhti Meelis Tanieli kutse- ja ametitegevuses teatavaks saanud saladuse hoidmise kohustuse rikkumises. Samuti kahtlustatakse mitut isikut altkäemaksu andmises.