"Kui nüüd üksikult neid ettepanekuid vaadata, siis mis torkab silma, siis sageli on nad niisugused suhteliselt vabad valikud headest asjadest," ütles EBSi majandusteooria professor Alari Purju ETV saates "Aeg luubis", vahendavad
.

"Kui nüüd parteid istuks ümber laua maha, võtaks oma punktid ette ja kas või ühisosas kokku lepiks, et teemegi nii järgmised 10-15 aastat, siis oleks see tõesti uus kvaliteet Eesti poliitikas, aga ma kardan, et tegelikult läks praegu lahti valimispropaganda," rääkis Tartu Ülikooli majandusprofessor Raul Eamets.

Ümberõpe, töökohtade loomine, maksude madalal hoidmine, eurole üleminek - nii võiks kavad lihtsustatult kokku võtta, lisaks tuleks riigil hoida eelarve tasakaalus.

Eametsa sõnul on riigieelarve tasakaalus hoidmine teema, mille puhul tuleb kaaluda kõiki plusse ja miinuseid väga tõsiselt.

"Kui me võtame selle endale loosungiks ka tuleviku suhtes, siis me lõikame endale näppu, nii nagu me tegelikult viimase viie-kuue aasta jooksul lõikasime näppu," ütles Raul Eamets.

"Siis, kui majandus on kasvanud, on hagu juurde pandud, ja nüüd, kui majandus langeb, tõmmatakse kulusid väga järsult kokku," nentis Alari Purju.