Priske ja Tsäkko käisid täna kapos ülekuulamisel ja selle lõppedes esitati neile ka kahtlustus, kirjutab Äripäev.

Äripäeva andmeil kahtlustatakse Prisket selles, et ta mõjutas Tsäkkot, et viimane omakorda mõjutaks ehitusfirmasid Nordecon Infra ja Lemminkäinen Eesti omavahel ära leppima.

Maanteeameti pressiesindaja kinnitas Delfile, et Tamur Tsäkkole esitati tõesti kahtlustus.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda ütles Delfile, et kantsler Marika Priskega ei ole teenistussuhet peatatud.

Kahtlustuse osas ei saa ministeerium kommentaare jagada, lisas Ruuda.

Kaitsepolitsei ja riigiprokuratuur otsisid eile läbi nii majandusministeeriumi, maanteeameti ning tee-ehitusfirmade Nordecon Infra ja Lemminkäinen Eesti kontorid. Väidetavalt on uurimine seotud juba valminud Kukruse-Jõhvi teelõigu ehituse ning Kose-Aruvalla teelõigu ehituse plaanide ümber käiva riigihankevaidlusega.

Uurimise keskmes on eelkõige maan­teeameti juhi Tamur Tsäkko ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsleri Marika Priske tegevus.

Nordecon teatas täna börsile, et nende tütarettevõtte suhtes on alustatud kriminaalmenetlust ning läbi otsiti ettevõtte kontor.

“Menetleja selgituse järgi koguti läbiotsimise käigus dokumente ja informatsiooni seoses kahe maanteeameti riigihanget puudutava kriminaalasjaga. Menetlustoimingute käigus kuulati üle Nordecon International gruppi kuuluvate äriühingute juhtivtöötajad. Kaitsepolitseiameti selgituse kohaselt uuritakse kriminaalasja raames, kas on toimunud konkurentsi kahjustava kokkuleppe sõlmimise ja tegevuste kooskõlastamise katset,” seisis ettevõtte teates.