Prints Harry visiidi peamiseks eesmärgiks on tänada Eesti rahvast ja Eesti kaitseväge Ühendkuningriigi ja Eesti lähedase koostöö eest Afganistanis.

Visiidi käigus kohtub prints Harry haavatud Eesti sõduritega, kellest mitmed on viibinud ravil Suurbritannias üheskoos Briti sõduritega Headley Court´i kliinikus.

"Tema kuningliku kõrguse prints Harry külaskäik on väga märgiks, mis väljendab meie tänulikkust Eesti riigi, Eesti rahva ja Eesti kaitseväe vastu silmas pidades meie koostööd Afganistanis alates 2006 aastast. Samuti meie pühendumist jätkuvale kahepoolsele kaitsekoostööle ka lahingoperatsioonide lõppedes aasta teisel poolel,” sõnas Briti saadik Eestis Chris Holtby.

Tegemist on prints Harry esimese visiidiga Eestisse. Harry teeb kaks ametlikku välisvisiiti selle aasta mais ja juunis. Maikuus külastab ta Eestit ja Itaaliat, millele järgnevad visiidid Brasiiliasse ja Tšiilisse juunis.

Mõlemad visiidid toimuvad Ühendkuningriigi valitsuse toetuseks ja neid korraldab Briti välisministeerium.

Prints Harryst sai Sandhurstis toimunud Suverääni paraadi ajal ohvitser. Tema perekonnanimi on ka edaspidi Wales ja teda tuntakse armees kui kapten Wales'i.

2006. aasta jaanuaris teatas kuningakoda, et prints Harry liitub Blues and Royals'i rügemendiga ja ta õpetatakse välja kui rühmaülem. Sellest ajast saadik arvati, et prints saadetakse 2007. aasta maikuus Iraaki, kuid arvati ka, et valitsus ei anna selleks nõusolekut. Briti armee ülemjuhataja Sir Richard Dannatt otsustas, et ebaturvalisuse tõttu Harryt Iraaki ei saadeta. Selle asemel viibis prints Harry ISAFi koosseisus Afganistanis Helmandi provintsis 14. detsembrist 2007 29. veebruarini 2008, kokku 77 päeva.

Prints Harry on käinud korduvalt teenimas Afganistanis, kuid näiteks 2008. aasta alguses pidi ta oma sõjaväelasetööd tegemas, kuid pidi üksusekaaslastest varem koju tulema, sest info tema asukohast lekkis avalikkuse.

Eelmise aasta septembris võttis ründehelikopteripiloodist prints osa lõunapoolusel toimunud 335-kilomeetrisest võistlusest kolme haavata saanud sõjaväelastest koosneva võistkonna vahel, mis esindasid Ühendkuningriiki, USA-d ja Briti Rahvaste Ühendust (Austraaliat ja Kanadat).