Delfile kinnitas kõrge positsiooniga keskerakondlane, et Toobali juurest leitud kirjahunnikus oli ka Rummi e-kirjad lähedastega.

"Seal oli välja prinditud kirju, kus Hannes oli suhelnud oma lähedaste inimestega. Põhjus ja valik, miks just need kirjad olid välja prinditud, on arusaamatu," lisas allikas Delfile. "Aga need inimesed on Rummile tõesti lähedased, kelle kirjad olid keskerakondlaste käes,"

Skandaal algas kolmapäeval, mil Postimees avalikustas tõsiasja, et riigikogulase Toobali kodust leiti läbiotsimisel muu hulgas sotsiaaldemokraat Rummi kirjad. Need on ajast, mil Rumm oli veel aktiivselt sisepoliitikas.

Toobali kodu otsiti läbi 6. jaanuaril, soeses kahtlustusega mõjuvõimuga kauplemises.

Hannes Rumm kirjutas Facebookis: "Kindlasti kirjavahetus sattunud Keskerakonna ruumesse vastu minu tahtmist ning rikkudes põhiseaduslikku põhimõtet, mille kohaselt „igaühel on õigus tema poolt või temale posti, telegraafi, telefoni või muul üldkasutataval teel edastatavate sõnumite saladusele."

Rumm lisas ka, et sellel lool pole mingit pistmist tema praeguse tööga, kuna kogu seadust rikkudes omandatud kirjavahetus pärineb ajast, mil ta polnud veel asunud tööle Euroopa Komisjoni Eesti esinduses.