"Keskerakond ei ole kordagi salanud võlgnevust OÜ Midfieldi ees ja on seda korduvalt ka komisjonile selgitanud. Nüüd on selge, et komisjoni püüd leida antud asjas midagi kriminaalset, kukkus läbi," ütles erakonna peasekretär Priit Toobal.

"Arvestades prokuratuuri ja komisjoni kirjavahetuse salastamist ning Keskerakonna, Priit Toobali ja komisjoni liikme Siret Kotka avalikku mustamist, leian, et Ardo Ojasalu pole saanud oma tööga hakkama ning tõstatan küsimuse tema pädevusest," ütles Toobal.

Riigiprokuratuur teatas täna, et Keskerakonna ja Midfieldi finantssuhetes ei ole rikkumisi ning kriminaalmenetluse algatamiseks pole alust.

Erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) avalduse alusel tehtud prokuratuuri analüüs näitas, et erakonna kasutusse ei ole antud täiendavaid varasid ega erakonda vabastatud mingisugustest kohustustest, täpselt nii nagu peasekretär Priit Toobal oma selgitustes komisjonile teatas.

Prokuratuur leidis, et Keskerakonna ja Midfieldi vaheline kokkulepe pööras võlasuhte tõendamiskoormuse Keskerakonna kahjuks ning sellega ei loovutatud erakonnale ühtegi hüve – vaid vastupidi, sellega lisandus täiendav nõudeõigus Keskerakonna vastu,“ selgitas Keskerakonna peasekretär Priit Toobal.

„See tähendab, et võlgnevust ei saa käsitleda laenu ega annetusena, vaid tegemist on tasumata arvetega.“

Toobal rõhutas, et ERJK loodi analüüsimaks erakondade rahaasju, mitte selleks, et koormata prokuratuuri põhjendamatute poliitiliste avaldustega.