"Seda kummastavam on olukord, et väidetava mainelise kahju kartuses lihtsalt eiratakse seadust ning lausa põhiseadusesse kirjutatud riigivõimu seaduse alusel teostamise põhimõtet. Suurema mainekahju tekitab ERJK-le ja Eesti riigile laiemalt teadlik seaduste eiramine riigiorgani poolt, mis siiski loodetavasti käesolevas asja lõpuks tuvastatakse,” ütles Toobal Keskerakonna pressiesindaja vahendusel.

“On tähelepanuväärne, et ka osad ERJK liikmed on tänaseks asunud seisukohale, et ERJK käitumine on olnud õigusvastane ning minu esitatud kaebus on põhjendatud," sõnas Toobal.

Toobal lisas, et ta pole tänases otsuses üllatunud, sest otsuse langetas kohtunik, kes erakonnakaaslasele Yana Toomile võitluses KAPOga argumente kuulamata õigust ei andnud. "Tuletan meelde, et järgmistes astmetes võitis Yana Toom."

Oliver Nääs: eksisin kohtuniku nimega

Vandeadvokaat Oliver Nääs tunnistab eksimust pressiteates, milles Priit Toobal teatas ERJK-ga seonduva kohtuotsuse edasi kaebamisest.

“Priit Toobali taotlust õiguskaitseks menetlenud kohtunik ei olnud kohtunik Yana Toomi kohtuasjas Kaitsepolitseiametiga, vaid kohtunik samasisulise ja paralleelselt menetluses olnud kohtuasja puhul, kus kaebajaks oli Mihhail Kõlvart. Edastasin pressiteate koostamiseks eksliku fakti ning mul on kahju, et selline eksitus juhtus,” ütles Nääs.

Tallinna halduskohus võttis täna vastu määruse, millega jättis kriminaalkorras karistatud Keskerakonna peasekretäri Priit Toobali esialgse õiguskaitse taotluse erakondade rahastamise järelevalve komisjoni (ERJK) vastu rahuldamata.

Kohtu pressiesindaja Anneli Vilu ütles Delfile, et määrus pole veel jõustunud ja Toobal võib selle peale 15 päeva jooksul Tallinna ringkonnakohtule määruskaebuse esitada.

"Kohus on seisukohal, et esialgse õiguskaitse kohaldamata jätmisel ei saa kaebaja õigused kohtumenetluse ajal ülemäära kahjustada," põhjendas Vilu kohtu määrust.