Veel mõned kuud tagasi arvas suur osa meediast, kolm parlamendierakonda ja Kadrioru peremees, et presidendivalimiste kampaaniat ei tule ja augusti lõpus kinnitatakse Ilves uueks ametiajaks. Loodeti vaiksele debatita valimistele ja puhkuserohkele suvele, aga võta näpust.
Keskerakonna otsus nimetada Tarand riigipea kandidaadiks on leidnud nii heakskiitu kui laimu. Kuid üks, mis kindel – Tarandi mängu tulek on algatanud debati, tekitanud segadust seni Ilvest toetanud erakondades ja loonud nendeks valimisteks täiesti uue olukorra.

Selle nädala alguses lahvatas skandaal Isamaa ja Res Publica Liidus, kus kampsunid teatavad avalikult oma pikemat aega kestnud rahulolematusest. See jutt liikus erinevates seltskondades juba mõnda aega, aga ju siis oodati õiget aega, millal see pressi ja avalikkuse ette tuua. Minu oma kodukandi mees, endine minister Tarmo Loodus olla üks selle seltskonna eestvedajatest, kes peavad õigeks äraostmatutest lahku lüüa ja uus isamaaline partei luua. Ootame, vaatame …

Augusti lõpus on Keskerakonna XIII kongress, valitakse esimeest, juhatust, täiendatakse põhikirja jne. Tänaseks on selge, et erakonna esimeheks kandideerimisnõusoleku on andnud vähemalt kaks kandidaati, millele viimastel päevadel mitmed meediakanalid lehepinda ja eetriaega on pühendanud. Eks ka meie kongress muudab poliitikasuve huvitavamaks.

Riigikogu keskfraktsioonis on minu peal e-valimiste ja üldse valimistega seotud temaatika, alkoholireklaami keelustamine ning põhiseadusega seotu. Suve jooksul plaanin nende ja veel mitmetegi teiste teemade kallal töötada, kohtumisi pidada ning ettepanekuid teha.
Sellest kõigest ma plaaningi ka Delfi blogis kirjutada ja olen päris kindel, et see kuum suvi toob meile üllatusi, ka poliitikas.

Loe teisi Priit Toobali postitusi siit.