Sibula sõnul ei tähenda Jõksi toetamine seda, et erakond oleks oma seisukohta kooseluseaduse teemal muutnud. „Presidendi pädevused selles osas väga suured ei ole. Tal on võimalus kujundada isiklikku meelsust ja mitte välja kuulutada seaduseelnõu, kui see on vastuolus põhiseadusega. Kooseluseaduse puhul on küsimus ennekõike poliitilises otsuses, kuhu president sekkuda ei saa,“ põhjendas Sibul Delfile.

„Minul on väga paljude inimestega erinev arusaam sellest, mida peaks tegema kooseluseadusega,“ ütles Sibul, „sellest hoolimata olen ma kahel korral toetanud Ilvest (Toomas Hendrik – toim.), kes ei käinud üldse rääkimas, mida ta millestki arvab.“

IRLi esimees Margus Tsahkna on Jõksi kandidatuuri toetamise kohta öelnud, et vastandumine ja äärmuste vaheline kraaklemine ei vii ühiskonda edasi ja IRL peab nii presidendikandidaadi valikul kui ka igapäevases poliitikas keskenduma eesti rahva püsimisele ning rahvusriigi arengule.

Sibul on oma varasemate väljaütlemiste ja tegudega näidanud tulihingelist kooseluseaduse vastasust. Ta on rahastanud kooseluseaduse vastaseid uuringuid ja kahelnud, kas Maire Aunaste peaks peale kooseluseaduse poolthääletamist erakonnas jätkama.

Jõks on öelnud, et vähemusi puudutavaid küsimusi nagu kooseluseadus ei tohiks panna rahvahääletusele.