"Olgu selleks pagulased või perekond, me ei pea kordama teiste kaheldavaid eksperimente, proovima läbi kõigi teiste vigu," rääkis Sibul Delfile erakonna võimalikku tulevikku kommenteerides.

"Erakond liigub lõpuks selguse suunas ja see on hea. Pika perspektiivi määratlemine on Eesti poliitikas samm edasi. Me üritasime Rein Taagepera abiga 30 aasta perspektiivi luua Res Publicat tehes, ent hakkasime kiirustama ja töö jäi pooleli. Pikast eesmärgist räägivad paljud, aga vaja on seada verstapostid, kontrollida ja mõõta seda, kas me tegelikult edeneme ning vajadusel ka kurssi korrigeerida. Eesmärgid peavad olema seejuures konkreetsed. Uus põhjamaa on talumatult umbmäärane," lisas Sibul.

Erakonna ednise peasekretäri sõnul peab partei esitama küsimuse, kas nende sõnum on piisavalt selge ja seisukohad üheselt mõistetavad.

"Poliitikat ei saa teha reitingu pärast. Kui me vaatame ajas tagasi, siis on IRLi kõige vihatumad ning armastatumad otsused ja poliitikad ühed ja samad. Omandireform, proportsionaalne tulumaks, e-valimised, võitlus korruptsiooniga, haldusreform, vastuseis kooseluseadusele. Kõigis neis meie tehtud või meie osalusel sündinud otsustes ja valikutes on üks ühine joon – vihased vastased ja innukad toetajad. Me ei pea meeldima kõigile. Meis on hinnatud seda, et me oleme suutnud seada eesmärke ja langetada julgeid otsuseid. Mul on hea meel, et meie vahepealne püüd võimalikult paljudele meeldida on läbi proovitud. Vähemalt me teame nüüd, et see ei toimi ja oluline küsimus ongi, kas me suudame seda ka erakonnana tunnistada," rääkis Sibul partei kehvadest reitingutest.

"Lõpetuseks. Ma olen kristlane, kristlik konservatiiv ja näen Eestit ja Euroopat kristliku kultuuriruumina. Ka need inimesed, kes nö ei usu, elavad Eestis siiski oma esiisade kristlike väärtuste ja pärandi turvatundes, neid väärtusi tuleb hoida," rääkis Sibul.

Isamaa ja Res Publica Liit korraldab täna Tallinnas, Kultuurikatlas visiooniürituse Isamaa 2.0, mille eesmärk on sõnastada Eestile sihid järgmiseks 25-30 aastaks. Delfi teeb erakonna esimehe kõnest ja üritusest ka otseülekande.