"Kui keegi mõtleb, et mispärast peab ühest linnavalitsuse osakonna juhatajast nii palju rääkima nagu ajakirjandus on seda teinud, siis ütleme ausalt - see mees on legend. Kui rääkida inimestega, kes tegelevad ehituses, kes tegelevad arenduses, kelle ülesannetesse kuulub linnavalitsusega asjade ajamine, siis nende juttudes on Vello Lõugasel alati väga tähtis koht," rääkis Hõbemägi.

Ainar Ruusaar lisas, et linnavalitsuse, linnavolikogu ja Keskerakonnaga seotud legende on teisigi ja tuletas meelde Elmar Seppa ja Ivo Parbust.

Hõbemägi selgitas, et Lõugase legendi taga seisab see, et mees oli oma tööülesannete täitmisel äärmiselt "punktuaalne". "Kui temaga suhtlemisel tegi arendaja või ehitaja, kellel oli tänava sulgemiseks, liiklusmärkide üles panemiseks, kaevamistööde sooritamiseks vaja mingisugust luba ja kui ta ei osanud õigesti suhelda härra Lõugasega, siis tema projektid, palved, detailplaneeringud, mis pidid minema Lõugase laua pealt läbi, jäid sinna lihtsalt seisma. Ja nagu tänased lehed kirjutavad, oli härra Lõugasel erakordne oskus leida kõikvõimalikke ettekäändeid, mispärast asja mitte edasi viia ja kui siiski asi läks edasi, sõitis ta oma Toyota bussiga sündmuskohale ja leidis ikka mingisuguse asja, mille eest trahvi teha," rääkis Hõbemägi

Hõbemägi lisas veel, et mitmed ettevõtted, kes nendest teemadest rääkisid, ei julgenud seda teemat puudutada, sest kartsid, et nende projektid hakkavad Lõugase laua peal kinni jääma, ning lausa nii, et äri saab sedavõrd palju kahju, et firma tuleb kinni panna. "Minu arvates selline asi on ikkagi väga paha, tundub, et see on nagu mingi tamm sellise tegevuse teel," ütles Hõbemägi.