Otsuse nõuda Atla sadama ehituse I etapi töödeks antud rahast umbes viiendik tagasi tegi PRIA selle nädala alguses. PRIA nimetab otsust “tavatuks”, sest kunagi pole ühelt vallalt või linnalt nõutud toetust tagasi nii suures mahus — kokku 31 855 eurot pluss 6371 eurot käibemaksu, kirjutab Saarte Hääl.

Eile PRIA otsuse kätte saanud vallavanem Jaanika Tiitson ütles, et kuna asi on väga värske, pole ta sellesse veel süvenenud, rääkimata teiste asjaosalistega nõupidamisest.

Seetõttu ei saanud Tiitson ka vastata, mille arvelt Lümanda PRIA-le raha tagastab, kes ja kuidas vastutab. Lümanda vallaeelarve on 719 617 eurot, sellest reservis 4000 eurot.

“Vaatamata sellele, kelle tegevus viib toetusega seotud nõuete rikkumiseni, vastutab PRIA ees toetuse saaja,” ütles PRIA arengutoetuste osakonna juhataja kt Piret Kljutšivski.

“Atla sadama ehitamine on olnud keeruline protsess. Nüüd, kus ehitus lõpuks reaalselt valmis on saanud, tundub, et paberil ja bürokraatia jaoks asja justnagu polekski olemas,” sõnastas Jaanika Tiitson vallavalitsuse kommentaari ja lisas, et neil on kavas PRIA otsus kohtus vaidlustada.