Pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub ajakirjandusega vastuollu sattunud inimesele või asutusele võimaluse leida kohtuväline lahendus. Nõukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide peale. Kui Pressinõukogu liige on seotud arutlusel oleva kaebusega või kui liikmel on huvide konflikt, siis liige antud kaebuse arutlusel ei osale.

Pressinõukogu koosseis on: venekeelse Postimehe endine peatoimetaja Jevgenia Värä (esimees), Eesti Advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg, Tallinna Ülikooli kommunikatsioonijuht Sulev Oll, Harju Maakohtu esimees ja kohtunik Helve Särgava, ajalehe Maa Elu peatoimetaja Peeter Raidla, Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja, Äripäeva peatoimetaja asetäitja Aivar Hundimägi, Maalehe peatoimetaja Andres Eilart, Lääne Elu peatoimetaja Andrus Karnau ja Kunstiakadeemia professor David Vseviov.

Lisaks Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtedele on Pressinõukoguga ühinenud Eesti Rahvusringhääling, Kanal 2, Delfi, raadio Kuku, Tallinna TV, BNS ja TV3.