"Kutsun tarbijakaitset ja konkurentsiametit pöörama rõhutatult tähelepanu sellele, mis meil hindade vallas toimub. Poekettide omanikud, tootjad ja töötlejad peavad oma klientidega hingama sama õhku, mitte järele andma ahvatlustele – euro tulek ei ole see vari, mille varjus kasumit suurendada," sõnas Ilves.

"Mõistan avalikkuse muret seoses viimase aja hinnatõusuga. Ses osas ootan, et nii tootjad, töötlejad kui ka poekettide omanikud selgitaksid avalikkusele olukorra tagamaid. Siinkohal on äärmiselt oluline vastutustundlik selgitustöö,” ütles president Ilves.

Kohtumisel arutati ka tootearenduse üle Eesti toiduainetööstuses, eesmärgiga hoida kodumaise toidu head mainet. “Kui Eesti toiduainetööstus arendab ja kaitseb Eesti tervislikku toitu, siis Kadriorg toetab seda igati,” lisas president Ilves.

Kohtumisel osalesid president Toomas Hendrik Ilves, presidendi abikaasa Evelin Ilves, Kuldar Leis (AS Premia Tallinna Külmhoone), Anne Mere (AS Rakvere Lihakombinaat), Jüri Kert (Eesti Õlleliit), Ülo Kivine (AS Tere), Ants Promann (AS Leibur ning Vaasan & Vaasan Grupp) ja Sirje Potisepp (Eesti Toiduainetööstuse Liit).