„Loodan, et uue valitsuse erakonnad näevad enda ees Eesti ja meie inimeste ees seisvaid olulisi küsimusi ja on valmis neid koostöös ka lahendama: heaolutaseme tõstmine, julgeolek ja riigikaitse, haridus- ja teaduspoliitika, riigihalduse ja kohaliku omavalitsuse reform, Euroopa Liidu eesistumiseks valmistumine,“ loetles riigipea. „Kõik parlamenti valitud erakondade esimehed pidasid neid teemasid esmatähtsateks,“ sõnas president.

President Toomas Hendrik Ilves kohtus eile ja täna riigikogu valimiste järel parlamenti pääsenud kõigi kuue erakonna liidritega.

Reformierakonna, Keskerakonna, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu, Vabaerakonna ning Konservatiivse Rahvaerakonna esimehed Taavi Rõivas, Edgar Savisaar, Sven Mikser, Urmas Reinsalu, Andres Herkel ja Mart Helme selgitasid riigipeale oma vaadet parlamendivalimiste järgsele sisepoliitilisele olukorrale.

Vabariigi president annab volitused valitsuse moodustamiseks pärast senise valitsuse tagasiastumist riigikogu valimistulemuste väljakuulutamise järgselt kogunenud uue parlamendikoosseisu avaistungil.