„Kindlasti annab kaasaegne hoone kogu Kaitseliidu tegevusele Viljandi maakonnas uue hingamise,“ ütles Sakala maleva pealik major Ahto Alas.
„Meile on suureks auks, et hoonele asetab nurgakivi Vabariigi President, kes on ka meie maleva toetajaliige, lisas Alas.

Uus Sakala maleva staabi- ja tagalakeskus ehitatakse praeguse staabi kõrvale. Keskusesse on lisaks administratiivruumidele ja õppeklassidele planeeritud ka laoruumid, tehnika remonditöökoda, majutusruumid ning kolme rajaga 50m siselasketiir. Hoones saavad ruumid Sakala maleva staap koos eriorganisatsioonidega, samuti on oma ruum kohalikul allüksusel

Sakala maleva staabi- ja tagalakeskust ehitab Konsortsium Wesico Project OÜ koos Wesico Ehitus OÜ ja Moodul Projekt OÜ-ga ning ehitustööde maksumus koos reserviga ettenägematute tööde teostamiseks on lepingu kohaselt koos käibemaksuga 2 821 903,28 eurot.

Uue hoone ehitamise vajaduse tingis olemasoleva hoone väga halb seisukord ja ebapiisav funktsionaalsus Kaitseliidu ülesannete täitmiseks.
Ehitustööd saavad plaanide kohaselt valmis 2016. a jooksul.