Presidendi kantselei edastas peaminister Andrus Ansipile helilooja Urmas Sisaski ja Tuhala looduskeskuse juhataja Ants Talioja pöördumise, milles nõutakse Tuhala-Nabala karstiala kaevandamise alustamise peatamist ning paluti selleks presidendilt abi. "Sest see on meie loodusvara, mis tuleb säilitada. Ärme müü oma loodust maha. Meil pole aega enam oodata asjaga on väga kiire. Palume kiirelt abi Tuhala-Nabala karstiala kaevanduste eest päästmiseks," kirjutavad Sisask ja Talioja.

Presidendikantselei märkis oma vastuskirjas, et keskkonnale võimalike suurte mõjudega projektide puhul, mis mõjutavad elukeskkonda väga mitmekülgselt, peab eelnema põhjalik analüüs ja arutelu. "Oma
kodukoha asjade otsustamisesse tuleb alati kaasata piirkonna elanikud, see on kodanikuühiskonna eelduseks."

"Kuna antud küsimuse sisuline lahendamine ei kuulu riigipea pädevusse edastasime Teie pöördumise Vabariigi Valitsusele, palvega meid asjaga kursis hoida," märgitakse presidendi ülesandel koostatud kirjas.

Nabala piirkonda Tuhala nõiakaevu lähedusse kavandatakse paekivikarjääre, mille tõttu võib kaev alatiseks keemise lõpetada. Kaevu kaitseks on kogutud juba üle 50 000 toetusallkirja.

Ka sel kevadel hakkas Tuhala nõiakaev "keema" ning meelitas nädalavahetusel sadu huvilisi loodusimet uudistama. Vaata videost!