Peolaua eest kannavad Eesti Vabariigi 87. aastapäeva pidustustel hoolt Carmen Catering ja Vertigo Catering, mille peakokk Kose on aastapäevapidustustega tegelenud juba viis aastat, kirjutab SL Õhtuleht.

Toitu valmib võimalikult suures mahus oma toorainest. „Kohalikku ulukit, eesti kitsejuustu, marju, seeni, kuid püüame need panna moodsasse vormi,” loetleb Kose pakutavat. „Mõningaid asju serveerime näiteks lusikal, mõni asi tuleb väiksest pitsist. Igal aastal oleme püüdnud kas mõnda uuenduslikku toorainet kokku panna või kasutada teistmoodi serveerimisviisi.”

Kogu menüüst ei soovi Kose rääkida, ent avaldab veel: „Aga näiteks kahte sorti suupistet pakume väikesest klaasist ehk pitsist: kadakamarineeritud lõhe ja värske kurgi tar-tar. See on salat. Teine suupiste, mida samuti klaasis serveerime, on metsaseene-külmsuitsupõdra tar-tar kapparitega. Veel tuuakse pidulauale kilusuupisted vutimunaga. Ja huvitav valik on mustjuur (suure vitamiinisisaldusega juurvili — toim.). Seda serveeritakse kastmes: soe mustjuure suitsupardi fricasse. Seda pakume espressotassist.”

Veinivalik on esialgu veel täpsustamisel.